Planning

Elke week maak ik een planning voor mezelf. Ik plan geen to-do’s vooruit, maar ik doe dat echt per week. Dit geeft mij ook de ruimte om mijn afspraken zo in te plannen als het uitkomt. De andere taken en activiteiten kan ik uitvoeren op de momenten waar geen afspraken staan.

 

Nu ben ik niet iemand die constant maar doelen stelt voor zichzelf of voor mijn bedrijf. Natuurlijk heb ik ook plannen voor mijn bedrijf en heb ik omzet doelen die ik graag wil behalen, want tja de rekeningen moeten ook betaald worden. Maar ik kijk meer naar wat er nodig is voor mijn bedrijf en hoe ik dat kan passen in mijn leven.

 

Prioriteiten stellen

Zo stel ik ook elke week mijn prioriteiten. Ik doe dat op 3 gebieden:

  1. Bedrijf
  2. Gezin, partner, familie en vrienden
  3. Mezelf

Dit hoeft niet in deze volgorde en dit betekent dus ook niet dat ik mijn bedrijf bovenaan mijn prioriteitenlijst heb staan. Eerlijk gezegd, staat mijn gezin bovenaan in mijn prioriteiten. Zoals ik al eerder zei bedenk ik hoe ik mijn bedrijf in mijn leven kan laten passen en niet andersom. Dit is uiteraard een persoonlijke keuze en doe jij dit anders is daar niks mis mee!

 

 

Meer tips over onder andere prioriteiten stellen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse balans tips!

Prioriteiten bepalen

Hoe stel ik dan die prioriteiten? Doordat ik elke week mijn tijd bijhoud, weet ik precies waar mijn tijd is heengegaan. Aan het eind van de week kan ik dan ook precies zien wat ik leuk vond aan mijn week en wat ik minder leuk vond. Ook kan ik zo gemakkelijk beslissen wat ik graag meer wil doen en wat ik dus heb gemist in mijn tijdsbesteding.

 

Zo zag ik in mijn time-tracking “douchen + klaarmaken” en “sporten” was gewoon helemaal nergens te bekennen. Niet dat ik nou z’n fanatiek sporter ben, maar ik kan me goed vermaken met yoga. Dus yoga werd voor mij een prioriteit en ik heb dit gepland op de dagen dat ik niet werk. Mijn verwachtingen liggen verder laag. 10 minuten yoga is ook yoga en een goed begin! “Douchen + klaarmaken” moest “douchen + ochtendroutine” worden. Dus ik had als prioriteit ochtendroutine gesteld. Dit is elke dag juist dat momentje voor mezelf en dit zorgt juist ook voor mijn eigen geluk, wat ook enorm belangrijk is voor balans.

 

Doelen stellen

Nog even terugkomend op het stellen van doelen. Zoals ik al zei stel ik ook zeker doelen voor mijn bedrijf. Deze doelen zijn meer op gericht op de omzet die ik wil halen en hoe ik bij dat omzetdoel ga komen. Het is alleen niet allemaal te ingewikkeld en heel specifiek. Ik word er namelijk minder gelukkig van als ik keiharde doelen voor mezelf stel (naast het omzetdoel natuurlijk) waarbij ik bepaalde dingen of activiteiten perse gedaan moet hebben! Als dat namelijk op dat moment niet in mijn plan of prioriteiten past, draagt het niet bij aan mijn balans en geluk.

 

Ben jij nieuwsgierig hoe jij op deze manier prioriteiten kan stellen? En wil je direct wat tips zodat je ermee aan de slag kan? Vraag dan een balansgesprek aan en we gaan samen kijken hoe jij meer balans kan krijgen.