Beginnen bij het begin

Ik heb nogal een lang pad bewandeld om mijn passie te vinden. Geloof het of niet maar mijn droom was dolfijnentrainster worden. Ik heb dierverzorging gestudeerd en kreeg helaas in mijn derde jaar een allergie voor dieren. Niet heel handig in de dierenbranche. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe “droom”. Een ding wist ik wel: ik wilde graag mensen helpen, alleen hoe wist ik niet.

Mensen helpen

Ik ben begonnen met personeel en arbeid. Dat was niet mijn ding. Veel te zakelijk en weinig contact met mensen. Daarom wilde ik het van compleet de andere kant proberen, namelijk maatschappelijk werk en dienstverlening. Hier kon ik ook mijn ei niet kwijt, ondanks dat het wel mensen helpen was.

Na toch maar eens een goed onderzoek te hebben gedaan kwam ik bij rechten. Een vriendin van mij sprak er altijd met veel passie over en ik vond het allemaal maar erg interessant. Dus ik besloot een meeloopdag te volgen bij een rechtenstudie. Na die dag dacht ik: YES, dit is het. Ik vond de studie geweldig. Zo’n wetboek heeft een prachtige structuur waar ik me helemaal in thuis voelde.

Het ondernemerschap

Na mijn studie te hebben afgerond lag het werk niet voor het oprapen. Er waren veel juristen en écht uitdagend waren de banen niet. Daarom besloot ik mijn eigen bureau te beginnen. Het ondernemerschap vond ik geweldig (met ups en downs natuurlijk), maar het juridische gedeelte eigenlijk niet echt. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik mensen aan het helpen was, die niet geholpen wílden worden.  Ik besloot daarom op zoek te gaan naar iets waar ik wel mijn ei in kwijt kon.

Mijn doel van mijn zoektocht naar mijn droom was een beroep vinden waarin ik mensen kan helpen om meer uit het leven te halen. Ik heb mijn droom gevonden. Als je mij zou vragen waar je mij voor kunt wakker maken zou ik eerst zeggen pizza en daarna een goed gesprek voeren onder het genot van een kop koffie. 

Mijn expeditie

Nu heb ik mijn droom gevonden; vrouwelijke ondernemers helpen bij hun zoektocht naar meer geluk, balans en tijd. Maar dat betekent niet dat mijn eigen zoektocht “af” is.

Het leven is zo veranderlijk als het weer en dat betekent dat ik altijd bezig al blijven met het creeëren van geluk, balans en tijd. Deze kennis, deze expeditie, deel ik graag door middel van blogs, podcasts en mijn online programma EXPEDITIE GELUK