Mijn balans en het moederschap

door mei 27, 2020Mijn balans, Over mij0 Reacties

Het moederschap

Ik weet nog heel goed het moment dat we ontdekten dat ik zwanger was. Ik moest huilen van geluk. Klinkt enorm cliche, ik weet het. Maar er zat een reden achter. Ik heb namelijk een gedraaide eierstok gehad. Het was nog al een chaos daarbinnen als ik de gyneacoloog moest geloven, maar ze was niet negatief over een eventuele zwangerschap. We konden direct wel weer aan de slag. Het moment van de gedraaide eierstok was ook poging één om zwanger te worden.

 

Het waren niet m’n darmen

We hebben zelfs gedacht dat ik zwanger was op dat moment. Ik had namelijk tussentijds bloedverlies en ben er mee naar de huisarts geweest. Ik had overigens ook echt heftige buikpijn, maar daarvan werd gezegd dat het m’n darmen waren. Die liggen wel vaker in de knoop. Maar ik was niet zwanger en het waren ook zeker niet mijn darmen. Ikzelf had daarna veel moeite met het vertrouwen van mijn lichaam. Ik bleef bang dat mijn eierstok nog eens zou draaien en ik was er niet van overtuigd dat zwanger worden nog echt een optie was. Helemaal omdat ze ook verteld hadden dat mijn linker eierstok véél kleiner is dan “normaal”.

 

Dit gaat mijn leven veranderen

Terwijl de zwangerschap lekker doorliep, niet geheel soepel, begon ik mij ook steeds meer te beseffen dat het misschien wel eens zou kunnen zorgen voor veel veranderingen in ons leven. Z’n klein wezentje dat misschien wel eens onze wereld op de kop zou kunnen zetten. Met deze gedachte ging ik me nog meer verdiepen in productiviteit, time-management, geluk, balans, van alles en nog wat. Balans was altijd al belangrijk geweest in mijn leven. Dit mede door mijn darmen die sterk reageren op stress, maar ook door mijn voedselallergie. Hoe meer stress, boosheid, verdriet, ellende er in mijn leven is, des te meer eczeem- en darmklachten ik heb.

 

En of ze ons leven op de kop heeft gezet

 We hebben niet een gemakkelijke start gehad, ook niet ernstig dramatisch. Maar het was niet de start die je hoopt. Tijdens mijn bevalling kreeg ik 40 graden koorts (iets met een bepaalde bacterie, weet niet meer precies hoe die heet) en daarom moesten wij een week in het ziekenhuis blijven zodat Sophie antibiotica kon krijgen. De bacterie had ik namelijk kunnen overdragen en de meeste baby’s gaan niet goed op de bacterie. Daarnaast kwamen we erachter dat ze een koemelk allergie had (deze is gelukkig verdwenen) en heftige reflux had (ook dit is weg!). Dit alles zorgde ervoor dat de eerste 3 maanden super heftig en intens waren.

 

Een nieuwe balans

Naast de niet al te soepele start en de niet-roze-wolk periode, ik noemde het altijd een donderwolkje met een gouden randje, bleef het een uitdaging. Sophie was geen goede slaper (lees: ik was soms wel 4 uur op een dag bezig met haar in slaap krijgen), waardoor ze niet geaccepteerd werd door gastouders of de opvang. Hierdoor moesten we een nieuw plan bedenken hoe we voornamelijk mijn werkdagen gingen inrichten.  

Gelukkig wilde mijn moeder maar al te graag oppassen en zo kon ik werken bij mijn ouders thuis. Desalniettemin waren de dagen erg vermoeiend en moest ik vaak op de rem trappen. Een goede balans hier in vinden heeft even geduurd. Ik denk dat Sophie 5 maanden was op het moment dat ik dacht: ‘Heeee, hier voel ik me goed bij’.
 

Het moederschap

Ik vind het moederschap GEWELDIG en deze rol lijkt wel me op m’n lijf geschreven! Tuurlijk zijn er momenten dat ik wel kan janken en dat doe ik ook zeker. Maar ik vind het gewoonweg heerlijk om moeder te zijn. Ik ben me er goed bewust dat het allemaal heel snel gaat en de tijd vliegt. Daarom zorg ik dat ik optimaal geniet van alle momenten.

Als persoon ben ik ook zeker verandert. Tenminste, ik voel me anders. Ik kan het ook niet goed omschrijven, dus hier moet je het mee doen! Haha.
 

Mijn balans

Toen ik eenmaal mijn draai had gevonden in het moederschap (ik heb ook 5 maanden verlof gemaakt voor mezelf na m’n bevalling in plaats van de gebruikelijke 10 weken) kon ik me weer gaan focussen op mijn bedrijf. Tuurlijk hebben mijn gedachten niet stil gestaan tijdens mijn verlof, over wat ik wilde en hoe ik dit voor mezelf wilde gaan inrichten. Mijn doel is om 24 uur in de week te werken. Dit verdeelt over de dagen van de week. Natuurlijk zal het de ene week meer zijn dan de andere week, maar dat is OK. Daarnaast vind ik het niet erg als ik af en toe een avond werk zolang het maar niet elke avond is. De avond is voor mij ook een moment om tot rust te komen en dingen voor mezelf te doen.

Mijn doel met mijn bedrijf is vrouwen helpen om de balans in hun leven te vinden. Een balans die voor haar goed voelt en niet een balans die wordt opgelegd vanuit verwachtingen van de maatschappij. Ik voldoe ook niet aan de verwachtingen van de maatschappij. Ik werk niet fulltime, maar ik ben fulltime moeder. Sophie gaat niet naar de gastouder, omdat ik “zo nodig” moet werken, maar Sophie is zoveel mogelijk thuis omdat dit voor haar het beste werkt.

In mijn balans staat mijn gezin op nummer één, want ik ben er van overtuigd dat wanneer het goed gaat met mijn gezin, het goed gaat met mij. En wanneer het goed gaat met mij, gaat het goed met mijn bedrijf.

VAN CHOAS NAAR BALANS

Al mijn kennis en ervaring heb ik verzameld en in een online-programma samen gebracht. Zoals ik al zei is het mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen te helpen bij het creëren van balans in hun leven. Hoe kun je dat het beste doen? Door een academy op te bouwen. En dat heb ik gedaan. 

Een programma van 12 weken waarin 9 thema’s behandeld worden. Alles om een goede balans te krijgen tussen je bedrijf en privé.