Een vol hoofd zorgt voor onrust

Je herkent het vast. Misschien dat het je soms overkomt of dat je er wel vaker last van hebt, maar je bent zeker niet de enige. Het kan door verschillende dingen komen, bijvoorbeeld een drukke dag, te veel prikkels van beeldschermen, veel taken, vol agenda met afspraken en ga zo maar door. Maar wat kun je eraan doen? Hoe krijg je weer rust?

 

Stukje lopen

Een stukje lopen kan een goeie oplossing zijn als je een drukke volle dag hebt. Even een frisse neus halen en even weg achter je bureau. Ook als je even vastzit met je gedachten kan een rondje lopen ook echt wonderen doen. Niet alleen voor het leegmaken van je hoofd, maar ook om weer opnieuw ideeën te krijgen op het moment dat je vastloopt. Het kan de denkmolen ook positief beïnvloeden.

 

Keihard meezing met muziek

Dit vind ik persoonlijk wel één van de leuksten. Muziek heeft een positief effect op onze hersenen. Helemaal wanneer er leuke herinneringen zijn gekoppeld aan liedjes. Zo heb ik een leuke link met het liedje Jan Smit (klik hier voor het liedje op YouTube). Tijdens een vakantie in Tsjechië zongen wij dit liedje achter in de auto. Mijn broertjes maakten de instrument geluiden en ik ging zingen. WAT VONDEN ONZE OUDERS ONS IRRITANT! Maar wat hadden wij een lol. En die lol van toen ervaar ik opnieuw als ik het liedje nu luisteren en wederom meezing.

 

Mediteren

Ik ben er nog niet altijd even goed in, maar mediteren kan écht je hoofd leegmaken. Ik kan je hier dan ook niet veel tips in geven. Zoek op google, want er is genoeg over te vinden. Sanny zoekt Gelukt heeft ook  fijne begeleidende meditaties. Ik zou zeggen: “give it a try”.

 

Sporten

Sporten is ook een mooie uitlaatklep, plus het draagt bij aan je gezondheid (als je het goed doet natuurlijk). Ik ben geen sportfanaat en je zult mij ook niet tegenkomen in een sportschool. Ik vind yoga wel heel fijn om te doen. Dit kan ik ook thuis doen en daardoor op het moment dat het mij uitkomt. Er zijn tegenwoordig genoeg apps waarin je een yogasessie kunt volgen.

 

Alles opschrijven

Je hoofd leegmaken en alles wat er in je hoofd zit opschrijven zorgt ook voor rust en als je het goed doet ook voor overzicht. Het is ook één van de oplossingen die je (bijna) overal kan doen.  De valkuil hiervan is dat je hoofd wel leeg is, maar er ligt nu ergens een briefje vol met je hoofdspinsels. Vergeet niet dat je hier nu wel iets mee moet gaan doen. Anders heeft het maar deels geholpen.

 

Er zijn vast nog andere manieren…

Dit zijn een paar tips hoe je je hoofd leeg kunt maken of even tot rust kan laten komen. Er zijn vast nog andere manieren en misschien zelfs wel manieren die beter werken voor jou. Maar begin bij het begin. Spreek eerst eens met jezelf af dat je er wat aan wil doen. Ga uitzoeken wat voor jou het beste werkt en verwacht niet dat het in 1 keer goed gaat.