Hoe ging het?

Ik was ergens een beetje bang voor een heel enthousiast begin en en heel slecht einde, maar het viel me alles mee. Ik vond het juist wel fijn. Op deze manier kon ik soms ook mijn dag goed afsluiten. Even alles op een rijtje zetten en vaak met een voldaan gevoel naar mijn dag kijken.

 

Wat goed is om te weten is dat ik niet elk half uur iets opschrijf, soms wel en soms niet. Dit hangt enorm van het moment af. Dagen dat ik werk kan ik dat gemakkelijk doen, maar de dagen dat ik niet werk (bijvoorbeeld in het weekend) laat ik dat elk half uur iets opschrijven los.

Vaak deed ik dan na ontbijt, afwas en nog wat andere huishoudelijke taken mijn time-tracking bijwerken.

 

Ik heb voor jullie een screenshot gemaakt van de resultaten van 1 week. Zo kunnen jullie zien hoe ik kan zien waar mijn tijd is heengegaan in cijfers.

 

32% slaap staat gelijk 53 uur en 55 minuten geslapen in een week. Dat betekent net iets meer dan 7,5 uur slaap per dag. 3% reizen staat gelijk aan 4 uur en 3 minuten in de auto zitten. 7% voor eten staat gelijk aan 11 uur en 35 minuten. Dat betekent dat ik elke dag ongeveer 1,5 uur bezig ben met ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. Wakker liggen doe ik helaas ook door Sophie en dat heb ik in deze resultaten 5 uur en 30 minuten gedaan.

 

Zo zie ik dus elke week waar mijn tijd precies heen gaat!

Wat is me opgevallen aan mijn tijdsbesteding?

Op de dagen dat ik niet werk heb ik dankzij Sophie een vrij voorspelbare dagindeling. Dit heeft natuurlijk alles te maken met haar ritme. Dit vind ik de ene dag leuker, dan de andere. Ik zag dat ik door het ritme van Sophie wel meer tijd neem voor mezelf. Zo kies ik er soms bewust voor om met een kop thee op de bank serie te kijken (die Robbert ABSOLUUT niet wil zien) of kies ik ervoor om te mediteren of yoga oefeningen te doen.

 

Op werkdagen doe ik dit helemaal niet. Ik neem wel tijd voor een wandeling, zodat ik even mijn benen kan strekken en mijn hoofd kan legen, maar ik neem geen tijd voor uitgebreid lunchen. Dat uitgebreid lunchen “moet” op niet werkdagen met Sophie wel aangezien ze wat meer tijd nodig heeft om haar brood op te eten.

 

Toen ik me eenmaal zag dat lunchen aardig wat tijd in beslag nam, heb ik er bewust voor gekozen om er een ‘ding’ van te maken. Waarom maak ik er dan geen quality time momentje van. Al is het simpel lunchen, maar we zitten wel gezellig aan tafel. Nu neem ik deze pauze elke dag, ook op werkdagen. Ik kies er nu bewuster voor om van de lunch een momentje te maken.

Volgende maand

Dit was één van mijn grootste veranderingen van de afgelopen maand. Volgende maand ga ik opnieuw met je delen wat het time-tracking voor mij heeft veranderd. Op mijn Instagram account deel ik ook mijn ervaringen en laat ik je zien wat ik zoal doe op een dag. Houd je het in de gaten? Oh, en heb je je al inschreven voor het balansmagazine? Ook hierin ga ik veel tips met jullie delen én heb ik ook andere ondernemers gestrikt om jullie tips te geven!